למביאסי מבשל: שעה עם בשר 26.05.14

יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 26.05.14
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

טורט תאנים ביוגורט

מרכיבים (4 מנות):
לבצק
160 גרם חמאה
250 גרם קמח
70 גרם סוכר
ביצה אחת

למילוי

גביע יוגורט (מומלץ להשתמש ביוגורט עיזים)
10-12 תאנים יבשות
חצי חבילת שמנת מתוקה
4 כפות דבש
2 כפות סוכר
3 ביצים
חצי כוס קורנפלור

רכיבים לציפוי:

חלבון מביצה אחת
חצי כוס סוכר
כפית קינמון
כוס גדושה שקדים פרוסים (לא קלויים 1)

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.
מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.
מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.
מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.
אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.

 

לחם גבינות בעשר דקות

מרכיבים

לבצק:

חבילה (350 גרם) קמח תופח
כף שמן זית
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
ביצה
גביע יוגורט טבעי
80 גרם גבינה צהובה, מגורדת
גרם גבינה בולגרית 5%, מגורדת בפומפייה עבה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס

לאפייה:

כף שמן זית
ביצה טרופה
2 כפות קצח

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה בכף שמן זית.
מעבירים את כל החומרים לבצק למעבד מזון בעל להב מתכת, ומעבדים ב"פולסים" (בהפסקות) עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לתבנית ומעצבים בעזרת הידיים לצורת התבנית.
מברישים את הבצק בביצה הטרופה, זורים מעל את הקצח ואופים 30-25 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא יבש). מצננים ומגישים

רוטב ארבע הגבינות לפסטה

חומרים ל-500 גרם פסטה:

לבשמל:

75 גרם חמאה
כף קמח
כוס חלב
2-3 כפות יין לבן
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
50 גרם מוצרלה, מגוררת
50 גרם פרמזן או פקורינו מגוררת
50 גרם גורגונזולה (או כחולה אחרת), מגוררת
50 גרם פרובולונה או גבינה מעושנת אחרת, מגוררת

מכינים בשמל:
ממיסים בסיר 50 גרם חמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים ליצירת רביכה ולא נותנים לה להשחים.

פותחים את הרביכה עם חלב ויין ובוחשים ברציפות. כשהנוזל מתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

מדי פעם בוחשים. מורידים מהאש, מתבלים וטועמים. מוסיפים בהדרגה את שארית החמאה.
בשלב הזה כדאי לבשל את הפסטה.

לפני ההגשה: מוסיפים את הגבינות לרוטב החם ומסירים מהאש ברגע שהן נמסות. מערבבים עם הפסטה המבושלתומגישים עם פרמזן מגוררת.

גיוון – במקום להכין בשמל מוסיפים למרכיבי רוטב השמנת הבסיסי את הגבינות, ולא מצמצמים אלא נותנים להן לעשות
את עבודת ההסמכה



0 תגובות